Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

«ΜΟΥΣΙΚΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 1900 – 1980»




Tην Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:30 η ‘’ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ’’ και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» σας προσκαλούν στο υπαίθριο θέατρο Κερατέας (πίσω από το κτίριο Δροσόπουλου) στην εκδήλωση που διοργανώνουν, αφιερωμένη στη μουσική παράδοση της Κερατέας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του ’80.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Ράπτης, τελειόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου-Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής που ερευνά την λαϊκή και παραδοσιακή μουσική του τόπου μας. Με την ομιλία του «Μουσικοί και Μουσική της Κερατέας 1900 – 1980» θα παρουσιαστεί η συμβολή της παραδοσιακής μουσικής σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής των Κερατιωτών, τα βιογραφικά στοιχεία των ντόπιων μουσικών, αλλά και το μουσικό και χορευτικό ρεπερτόριο όπως αυτό διαμορφώθηκε στην πορεία αυτών των ετών, πως δηλαδή από τα δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια φτάσαμε στα λαϊκά της δεκαετίας του ’70.

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια της Κερατέας και των Μεσογείων. Πενταμελής ορχήστρα με τους Μανώλη Σύριο (τραγούδι), Διονύσιο Θεοδόση (κλαρίνο), Βασίλη Αθανασιά (βιολί), Αντώνη Γερογιάννη (κρουστά) και Νίκο Αγγελόπουλο (λαούτο), θα ερμηνεύσει για όλους μας τραγούδια του τόπου μας που θα μας παρασύρουν να γλεντήσουμε και να χορέψουμε σαν μια μεγάλη παρέα .

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου