Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ



Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 – 19:00, η "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Γυναικών Κερατέας «ΜΝΗΣΙΜΑΧΗ», ξεκινάει «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ».

Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής μας δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων.
Γκόγκλιες, Ντρόμσιες με πετιμέζι, Μουσούντα, παραδοσιακές πίτες με άνοιγμα φύλλου είναι μερικά από αυτά που θα διδαχθούν με τη καθοδήγηση των γυναικών της Μνησιμάχης, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομιά εξαφανίζοντας τη γευστική μας κουλτούρα.
Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 16 ώρες. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα της «ΜΝΗΣΙΜΑΧΗΣ», πλατεία Παπαγιάννη στην Κερατέα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τα σεμινάρια είναι η δήλωση συμμετοχής.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. : 6978003191 & 6984614675.


Δείτε τα ακόλουθα βίντεο, του Προέδρου της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ Σταμάτη Παπαθανασίου,  από προηγούμενη εκδήλωση της ΜΝΗΣΙΜΑΧΗΣ :

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΚΟΓKΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Α

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΚΟΓΚΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Β

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΚΟΓΚΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου