Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Ζ' κύκλος (2014-15) ανθρωπολογικών & λαογραφικών ομιλιών ΑΠΘ/ΠAΜAK

Ο Ζ' κύκλος (2014-15) ανθρωπολογικών & λαογραφικών ομιλιών ΑΠΘ/ΠAΜAK ξεκινά την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.
Οι ομιλίες γίνονται στο Σπουδαστήριο της Λαογραφίας (αίθουσα 104-105 του π.κ. της Φιλοσοφικής Σχολής), ώρα 6.30 μ.μ. Μια ώρα πριν την έναρξη των σεμιναρίων θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο Μουσείο Λαογραφίας του Α.Π.Θ (υπόγειο παλαιού κτηρίου Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ).


Z’ Κύκλος ανθρωπολογικών & λαογραφικών ομιλιών ΑΠΘ/ΠAΜAK


Κύκλος ανθρωπολογικών & λαογραφικών ομιλιών ΑΠΘ/ΠAΜAK

Περίοδος Z΄ (2014-15)
ΟικειοποίησηΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Αλεξάνδρα Μπακαλάκη, Νόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου και Γιώργος Αγγελόπουλος (Α.Π.Θ.)

Έφη Βουτυρά, Γιάννης Μάνος και Φωτεινή Τσιμπιρίδου (ΠΑ.ΜΑΚ.)

http://seminarialak.wordpress.comΟι ομιλίες γίνονται κατά κανόνα ημέρα Παρασκευή, ώρα 6.30 μ.μ. στο Α.Π.Θ.: Σπουδαστήριο της Λαογραφίας, αίθουσα 104-105 του π.κ. της Φιλοσοφικής Σχολής (ή: στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου ή, κατά περίπτωση, σε άλλη αίθουσα).

Μια ώρα πριν την έναρξη των σεμιναρίων θα πραγματοποιούνταιΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ στο Μουσείο Λαογραφίας.Παρασκευή 12/12/2015 Γιώργος Αγγελόπουλος, Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Α.Π.Θ.

Εθνολογία, Εβραϊκή Ιστορία και ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών: Η οικειοποίηση της ετερότητας στα πανεπιστήμια Σμύρνης και ΘεσσαλονίκηςΠαρασκευή 16/1/2015 Βασίλης Νιτσιάκος, Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κοινωνική οικονομία στη μικρή κλίμακα. Οικειοποίηση της φύσης και στρατηγικές επιβίωσης στον ορεινό χώρο της Πίνδου. Το παράδειγμα της γεωργο-κτηνοτροφικής κοινότητας στο β’ μισό του 20ού αιώναΠαρασκευή 27/2/2015 Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Καθηγήτρια, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, ΠΑ.ΜΑΚ.

Ανθρωπολογία στην Πόλη (Πέραν και Τακσίμ, Ταρλάμπασι και Γκεζί): εξευγενισμός, πολιτισμική κριτική, κινηματική δράση και κοσμοπολιτικήΠαρασκευή 20/3/2015 Νόρα Σκουτέρη Διδασκάλου, Αναπ. Καθηγήτρια (διατελέσασα), Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Α.Π.Θ.

Με αφορμή μια έρευνα για τα αποκριάτικα της Νάουσας: αναζητήσεις στα όριαΠαρασκευή 24/4/2015 Πάνος Πανόπουλος, Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ακούγοντας τις φωνές των κωφών: Από την ανθρωπολογία του ήχου στην ανθρωπολογία της κώφωσης

Περισσότερα : http://seminarialak.wordpress.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου